Aktuale

Carla Del Ponte pi Vanilla Chai Latte nё Prishtinё

21 dhe 22 dhjetor 2016, nga ora 20:00 Vendi: Teatri Oda Theater, Prishtinë Nё kёtё performancё kosovare-gjermane, koreografi nga Berlini Jo

Diskutim: Arkivimi si Praktikë

Panelistë: Matija Mrakovcic (Kroaci), Dunja Kucinac (Kroaci), Vesna Milosavljevic (Serbi), Gani Mehmetaj (Kosove) dhe Ajete Zogaj (Kosove) Vend

"Kein problem S’ka Problem" vjen në Prishtinë

Shfaqja “Kein Problem S’ka Problem” me regji nga Blerta Neziraj dhe Caroline Ringeisen do të shfaqet në Prishtinë me

Java e filmit gjerman

Gjatë muajit Nëntor dhe Dhjetor Qendra Multimedia në bashkëpunim me Goethe Institut do t’I shfaq tre filma gjerman me titra

Hightlights

"Një shfaqje me 4 aktorë"...

Regjia: Blerta Neziraj
Aktorë: Shengyl Ismaili, Adrian Morina, Ernest Malazogu, Shpetim Selmani
Muzikantë: Art Lokaj (kitarë elektrike) Drin Tashi (bateri)
Muzika: Gabriele Marangoni
Koreografia: Adrienne Hart
Skenografia: Petra Veber
Kostumet: Vesa Kraja
Dizajni i dritave: Radomir Stamenkovic


THERTORJA ‘TONI BLAIR’ NË PRISHTINË
Mbas daljes tragjikomike të Britanisë së Madhe nga BE, vendi i ngelur bosh duhet të plotësohet shpejt, përndryshe BE do të mund shkatërrohet.
Evropa ka kthyer sytë nga Kosova, e cila papritur gjendet para një mundësie historike të cilën ajo medoemos dëshiron ta shfrytëzojë. Por, siç ngjan zakonisht, ekziston edhe një sfidë e madhe. Pos Kosovës, mundësinë për të hyrë në BE e ka edhe Serbia.

Njerëz dhe kafshë në Kosovë mobilizohen t’i plotësojnë më mirë dhe më shpejtë se sa Serbia standardet që Evropa ka vënë si kusht.

Dokumenti bazë i EU-së, që u dorëzohet autoriteteve kosovare, quhet Kosova dhe 3,000 rregullat e lehta të rrugës evropiane.

Thertorja Tony Blair në Prishtinë, nga tash e tutje, duhet të fillojë të shesë mish me cilësi dhe prejardhje të kontrolluar. Në përpjekjen e tyre për të plotësuar këtë kusht, pronarët e thertores bëjnë një udhëtim kafkian nëpër administratën qeveritare, duke pasur të bëjnë me burokratë e zyrtarë halabakë e të korruptuar. Madje, në kopshtin zoologjik të Shkupit, atyre u duhet të vjedhin edhe një gjirafë për Kryeministrin e Kosovës, të cilin ai e ha për ditëlindjen e tij.

Dhe derisa njerëzit e shtetit të ri angazhohen me naivitet në këtë sfidë të re, bota orvelliane e kafshëve mobilizohet dhe dëshiron ta shfrytëzojë këtë momentum politik për të adresuar e artikuluar kërkesat e tyre për therje më të dinjitetshme.

E shkruar nga një cinik vendas, kjo shfaqje teatri është një panoramë tragjikomike e realitetit të tanishëm kosovar dhe atij evropian. Aspirata e sinqertë e kosovarëve për në BE konfrontohet, në njërën anë, me rregullat e kërkesat e koklavitura dhe qesharake evropiane dhe, në anën tjetër, me hilen e burokratëve për t’i bërë gjërat ‘të duken ok vetëm në letër’.

Ass. regjisore: Enkeleda Arifi
Menaxhere skene: Lendita Idrizi
Ass. e produksionit: Sophia Sinani
Udhëheqës teknik: Denis Berisha
Dritat: Mursel Bekteshi, Denis Berisha
Teksti: Jeton Neziraj

Prodhuar nga Qendra Multimedia, Prishtinë / www.qendra.org
Kontakt: info@qendra.org

Financuar nga:
Olof Palme International Center, Culture for All – phase III, Ministria e Kulturës e Republikës së Kosovës.

Qendra Multimedia mbështetet nga Zyra e Bashkimit Evropian ne Kosove

Lufta në Kohën e dashurisë

Dramaturg: Jeton Neziraj

Regjia: Blerta Neziraj

Aktorë: Aurita Agushi, Shengyl Ismaili, Shkelzen Veseli, Albulena Kryeziu, Molikë Maxhuni.

Koreografia: Adrienne Hart
Muzika: Gabriele Marangoni
Skenografia e kostumet: Igor Vasiljev, Isidora Spasic

Prodhuar nga Qendra Multimedia, Prishtinë / www.qendra.org
Contact: info@qendra.org